Moderne keukens en landelijke keukens, wat is het verschil?

Vul een subtitel in

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe keuken, dan heb je waarschijnlijk al wel een bepaald beeld in gedachten. In de meeste gevallen is er een specifieke stijl of opstelling die je het meest aanspreekt. Toch komt het vaak voor dat wanneer men een keukenwinkel binnenstapt en het enorme aanbod aan keukenopstellingen ziet, de twijfels toeslaan. De ene keuken is nog mooier dan de ander en zelfs de keukens waarvan je dacht dat deze niets voor jou zijn, blijken prachtig. Wat nu? Belangrijk is te kijken naar de rest van je interieur. Vooral wanneer je een openkeuken hebt, is het van belang dat de stijl van de keuken goed aansluit op de interieurstijl van je woonkamer. Zo ontstaat er een mooi geheel.

Moderne keukens

Is jouw stijl overwegend modern en wil je deze stijl doorzetten? Een goede keus, want moderne keukens zijn tijdloos en creëren een stijlvolle look. Keukens uitgevoerd met hoogglans kasten en lades zijn momenteel een ware trend. Vaak wordt deze look gecombineerd met een natuurstenen werkblad en prachtig weggewerkt inbouwapparatuur. Zo ontstaat er een strak geheel. Een populaire opstelling is de eilandkeuken. Het eiland kan zowel als spoel- of kookeiland fungeren, maar een combinatie daarvan of juist een eiland om alleen gezellig aan te zitten is ook een veel geziene uitvoering.

Landelijke keukens

Geef je juist de voorkeur aan een interieur met een warme uitstraling, dan passen landelijke keukens daar uitstekend bij. Door het veelvuldig gebruik van natuurlijke materialen zoals hout, creëer je met deze keukenstijl een behaaglijke en romantische sfeer. Meestal zijn deze keukens gebaseerd op de keukens van vroeger. Een groot fornuis, een diepe wasbak, dikke, stenen werkbaden en een grote wijnkast met glazen deuren zorgen voor dat nostalgische karakter.

Heb je de stijl gevonden die het beste past bij jouw stijl, interieur en wensen? Stel dan samen met een keukenadviseur jouw droomkeuken samen. Met behulp van een 3D computertekenprogramma kan de perfecte indeling en afwerking worden gedefinieerd. Zo weet je zeker dat de juiste keuze maakt en kiest voor een keuken waar je nog jarenlang volop van kunt genieten!