Goedkope landelijke keuken? Kies een showroom keuken!

Vul een subtitel in

Een nieuwe keuken is een grote aanschaf waar je goed over na wilt denken. Welke stijl spreekt je aan, welke opstelling past het best in de daarvoor beschikbare oppervlakte en welke indeling is het meest praktisch? Een hoop om over na te denken dus. Maar wanneer je op zoek bent naar een nieuwe keuken en hiervoor een klein budget beschikbaar hebt, wordt het vinden van je droomkeuken een stuk lastiger. Gelukkig zijn er manieren om flink wat geld te besparen. Wil je weten hoe? Lees dan deze tips!

Ben je op zoek naar een keukenopstelling met een warme uitstraling? Dan is een landelijke keuken echt iets voor jou. Een landelijke keuken is voorzien van vele sfeervolle details en ademt een nostalgische sfeer uit. Niet gek ook dat steeds meer mensen kiezen voor een keuken met een landelijke look. Of je nu op zoek bent naar een rechte opstelling, een hoekkeuken, of een uitvoering met eiland, alles is mogelijk. Voorzien van basisapparatuur of uitgerust met de meest luxueuze keukenapparaten, you name it! Logischerwijs hangt hier een prijskaartje aan. Een nieuwe keuken gaat immers jarenlang mee. Maar wanneer je slim winkelt en niet naar maatkeukens maar naar showroommodellen zoekt, zal je zien dat dit behoorlijk wat scheelt!

Een showroom keuken staat als voorbeeld in een showroom. Deze is dus volledig ongebruikt. Wanneer er in de keukenzaak nieuwe modellen in de collectie worden opgenomen, moeten de oudere modellen hier plaats voor maken. Deze worden dan met fikse kortingen aangeboden. Dit is dus precies waar jij je slag kunt slaan! Zo koop je een prachtige landelijke showroom keuken, zonder je budget te overschrijden.

Een andere optie is op zoek te gaan naar een outlet keuken. Sommige keukenzaken hebben aparte outlet afdelingen waar alleen goedkope keukens verkrijgbaar zijn. Er zijn ook speciale outlet winkels die groot ingekochte partijen en keukens uit faillissementen verkopen. Deze kunnen daardoor extra voordelig worden aangeboden. Soms is het zelfs mogelijk de keuken zelf op te halen en zelf te monteren. Dan bespaar je ook nog eens op eventuele bezorg- en montagekosten. Een beetje kluservaring is dan wel een vereiste natuurlijk!