Hoe maak je van kleine badkamers complete badkamers?

Vul een subtitel in

Het kan zijn dat je een kleine woning hebt, of gewoon een kleine badkamerruimte. Helemaal niets mis mee, maar lastig als je er met een gezin gebruik van moet maken. Zo'n kleine ruimte is al snel te vol en het is vaak lastig deze goed in te delen. Wanneer je van plan bent een kleine badruimte op te knappen, of een kleine badkamerruimte van A tot Z aan wilt leggen, is het verstandig om met een aantal punten rekening te houden.

Natuurlijk kan geen enkele klus starten zonder dat er een begroting is gemaakt. Wat is je budget en wat heb je nodig? Vervolgens kun je bepalen welke badkamerzaak bij dit budget past en hier je zoektocht naar nieuw sanitair beginnen.

Van kleine badkamers tot complete badkamers

Omdat het om een ruimte met beperkte afmetingen gaat, is het plaatsen van een whirlpool en inloopdouche hoogstwaarschijnlijk geen optie. Toch is het mogelijk zowel een bad als douche te plaatsen. Hoe vraag je je wellicht af? Wanneer je een bad plaatst kun je hier eenvoudig een badwand op (laten) monteren. Zo'n glazen wand zorgt ervoor dat wanneer je staand doucht in bad, er geen water rond spettert. Zo kun je dus badderen en douchen zonder hiervoor veel ruimte in beslag te nemen. Ook is het handig te kiezen voor een wastafel met badmeubel. De nutteloze ruimte onder de wastafel kan dan mooi als opbergruimte dienen voor bijvoorbeeld schoonmaakmiddelen, handdoeken en toiletartikelen. Kies altijd voor een hangtoilet i.p.v. een staand toilet. Niet alleen is een wandcloset een stuk moderner, doordat deze de vloer vrijlaat, zorgt dit voor een ruimtelijk effect. Precies wat je nodig hebt in een kleine ruimte. Een hangradiator zorgt niet alleen voor een aangename temperatuur, je kunt er ook je handdoeken aan ophangen. Een apart handdoekenrek is dan niet meer nodig.

De juiste tegels

Kies voor wand- en vloertegels van een groot formaat. Ook al is de ruimte klein, door te kiezen voor tegels van 60x30 cm voor op de wand en 60x60 voor op de vloer bijvoorbeeld, creëer je optisch een zeer ruimtelijk effect. Een kleuraccent kan geen kwaad, maar neutrale en effen tegels in wit en/of grijstinten zijn hier het meest geschikt voor. Zo maak je van kleine badkamers hele luxe en complete badkamers!