Een nieuwe keuken kopen Kies voor moderne keukens

Vul een subtitel in

Heb je onlangs een nieuwe woning gekocht en is de keuken niet om aan te zien? Of ben je uitgekeken op je huidige keukenblok of gewoon toe aan iets nieuws? Yes, je gaat een nieuwe keuken kopen! De zoektocht kan beginnen.

De meeste mensen hebben vast al een bepaalde stijl en of opstelling in gedachten. Maar toch kan het zo zijn dat wat je voor ogen hebt, uiteindelijk helemaal niet de beste keuze is. Jouw droomkeuken moet er namelijk niet alleen mooi uitzien en functioneel zijn, deze moet ook uitstekend in de daarvoor bestemde ruimte passen. Een kookeiland is natuurlijk prachtig, maar in een keukenruimte van 2.00 bij 2.00 meter is dit geen optie. Je moet immers om het eiland heen kunnen lopen. Het is daarom dan ook zeer belangrijk de ruimte eerst goed op te meten alvorens je een keukenwinkel bezoekt. Je kunt dan gerichter zoeken en ook kun je vragen of de verkoopadviseur een 3D ontwerp van de keukenruimte kan maken. Zo krijg je een duidelijk beeld van hoe jouw droomkeuken er uit komt te zien wanneer deze bij jou thuis geplaatst wordt.

Naast de opstelling is natuurlijk ook de stijl en uitvoering van belang. Gaat jouw voorkeur uit naar een klassieke, landelijke of moderne stijl, of is strak design juist jouw ding? De meeste mensen geven de voorkeur aan moderne keukens. Wanneer je je woning een meerwaarde wilt geven, is het dan ook aan te raden te kiezen voor een moderne look. Moderne keukens passen eigenlijk bij iedere stijl. Dus zelfs in een woning met een landelijk of klassiek interieur komt een modern uitgevoerde keukenopstelling goed tot zijn recht. Wit is verreweg de meest populaire kleur, maar ook houttinten, grijs en antraciet zijn populair.

Uiteraard zijn ook de afwerking en keukenapparatuur van belang. Kies voor sterke materialen die lang meegaan en apparatuur van hoge kwaliteit. Een goede vaatwasser, kookplaat of fornuis, koel-vriescombinatie en afzuigkap, mogen niet ontbreken. Ben je op zoek naar wat meer luxe, kies dan voor een inbouw koffieautomaat, Quooker en stoomoven. Hiermee maak je jouw gloednieuwe droomkeuken helemaal compleet!