Keukens goedkoop? Moderne keuken hoeft zeker niet duur te zijn

Vul een subtitel in

Wanneer je je oude keuken wilt vervangen of de keukenruimte grondig wilt verbouwen, dan zal je merken dat aan de meeste keukens een fors prijskaartje hangt. Hoe grote en luxer, hoe hoger de prijs. Toch is het mogelijk een prachtige keuken aan te schaffen, zonder hiervoor de hoofdprijs te betalen. Hier volgen enkele tips.

Moderne keuken

De moderne keuken is de meest gekozen keukenstijl. Niet zo verwonderlijk, want een moderne stijl is gemakkelijk te combineren en spreekt daardoor een groot publiek aan. Vaak wordt echter gedacht dat deze keukenstijl per definitie prijzig is. Dit hoeft zeker niet het geval te zijn. Uiteraard is de prijs deels afhankelijk van het keukenmerk. Hoe exclusiever hoe duurder. Ook de keuze van de opstelling, keukenapparatuur en designelementen bepalen de prijs. Door te kiezen voor een minder exclusieve en uitgebreide uitvoering, kun je dan ook al een hoop geld besparen.

Keukens goedkoop

Een andere optie is op zoek te gaan naar keukenwinkels waar ze showroommodellen aanbieden. Iedere keukenzaak moet zo nu en dan showroommodellen te koop aanbieden om ruimte te maken voor keukenopstellingen uit de nieuwe collecties. De oudere modellen worden dan met fikse kortingen aangeboden. Soms lopen deze kortingen op tot wel 60%. Een enorme besparing dus! Hoewel deze keukens lange tijd in de showroom hebben gestaan, mankeert er niets aan de kwaliteit. De keukens zijn immers nooit gebruikt. Uiteraard kan er wel enige vorm van schade zijn. Denk hierbij aan kleine krasjes e.d. In de meeste gevallen zijn deze eventuele beschadigingen eenvoudig te verhelpen.

Een ander mogelijkheid is het kopen van een outlet keuken. Er zijn dan ook diverse keukenzaken met speciale outletafdelingen. Hier worden keukens uit restpartijen, faillissementen en showrooms aangeboden. Dé manier om keukens goedkoop aan te schaffen! Ook zijn er speciale outletwinkels waar je terecht kunt. In sommige winkels in het zelfs mogelijk de keuken direct mee te nemen! Voor de handige doe-het-zelver werkelijk ideaal! Daarnaast bespaar je ook op eventuele bezorg- en montagekosten.

Waar je ook voor kiest, informeer altijd naar garanties. Kies ervoor je goedkope keuken aan te schaffen bij de keukenzaak waar je op de beste garanties en service kunt rekenen. Zo weet je zeker dat wanneer er zich onverhoopt problemen voordoen, je niet alsnog kosten moet maken en zo alsnog duur uit bent!