Complete badkamers uitgerust met infraroodcabine of zonnedouche

10-01-2017

Iedereen geniet van luxe. En wat is er nou nog fijner dan gewoon in je eigen huis van pure luxe te kunnen genieten? Probeer je eens voor te stellen dat je thuis je eigen Spa ruimte hebt waar je op ieder gewenst moment van de dag in je eigen privésfeer kunt genieten van een warm bubbelbad of een sauna.

Complete badkamers

Nu denk je wellicht dat dit onbetaalbaar is of dat je hier een hele grote badkamer voor nodig hebt. Dit hoeft zeker niet het geval te zijn. Ook met een kleiner budget een kleine badkamerruimte is het mogelijk een badkamer compleet met spa functionaliteiten te creëren. Zo kun je je bad vervangen door een whirlpool bad bijvoorbeeld of je doucheruimte voorzien van een regen- of stortdouche. Nog luxer is je doucheruimte van een zonnedouche te voorzien. Dit is een paneel aan de wand met UV licht en infraroodlampen. Het UV licht zorgt ervoor dat je het hele jaar door geleidelijk een kleurtje kunt opbouwen en je voldoende vitamine D aanmaakt, terwijl het infraroodlicht stijve spieren en gewrichten soepeler maakt. En dit alles terwijl je onder de douche staat. Een zonnedouche neemt vrijwel geen ruimte in beslag en kan eenvoudig worden aangesloten. Ook het energieverbruik is zeer laag.

Infraroodcabine

Ben je geen zonaanbidder, maar wil je wel van de voordelen van infraroodlicht kunnen genieten, dan is een infraroodcabine echt iets voor jou. Je kunt een infraroodcabine in de badkamer laten plaatsen en indien nodig, zelfs volledig op maat laten maken. Je kunt kiezen voor een standaard of klein exemplaar, maar ook een grotere versie voor meerdere personen is mogelijk. Vooral voor mensen met reuma, rug- en nekklachten en andere vergelijkbare aandoeningen, is infraroodlicht een echte must. De lampen hebben een therapeutische werking en zorgen ervoor dat stijve spieren en gewrichten soepeler worden en pijn afneemt. Ook op de huid heeft het een gunstige werking aangezien het de doorbloeding bevordert en het helpt afvalstoffen af te voeren.

Met bovenstaande aanpassingen is het mogelijk om complete badkamers te creëren die je het gevoel geven van een eigen mini wellness ruimte. Laat je eens goed informeren over de uitgebreide mogelijkheden en bepaal welke oplossing het beste bij je past.